четвртак, 29. октобар 2009.

PROJARA U KALUPU



Neznam dal svi znaju sta je projara, npr kad sam se doselila u Novi Sad odn kad sam se udala moj muz prvi nije znao sta je projara, znao je za proju i to od zutog brasna palente. U mom kraju odn u Cacku cesto se spremaju proje i projare  a za ovu projaru koja se sprema u kalupskom plehu za 12 kom potrebno je:

3 jaja, 3 soljice belog kukuruznog brasna, 3 soljice psenicnog brasna, 3 soljice ulja, 1 casa jogurta, 1 prasak za pecivo, malo soli i margarin za podmazivanje.

Obe vrste brasna pomesate sa praskom za pecivo. Odvojite belanca od zumanca i umutite, zatim dodate zumanca umutite pa ulje i jogurt. U to se na kraju doda brasno posoli i sve se polako umesa. Sipate u margarinom podmazan kalup i pecete na 200 stepeni dok ne porumeni.

Savet: ja u pocetku nisam mogla da odredim koju soljicu da koristim. Koristila sam one male soljice za kafu pa mi bude mala kolicina, onda uzmem one vece pa mi bude previse itd. Na kraju sam pocela da koristim jednu casu za vino koja je od 1dcl i ona mi je sasvim dovoljna. Kada sipate u kalupe nikad nemojte do kraja da ih punite. I jos nesto ja npr. sve sto sadrzi prasak za pecivo stavljam u skoro hladnu rernu dok raste temperatura necekam da se rerna skroz zagreje.


1 коментар: