недеља, 8. новембар 2009.

Pileci rolat sa pecurkama






Potrebno je:

1/2 pilecih ili curecih grudi, glavica crnog luka, 1 ceno belog luka, malo sredine od hleba, 1 jaje, zacini. Za preliv od pecurke: 200 gr sampinjona, glavica crnog luka, 1 ceno belog luka, zacini.

Na ulju proprziti seckani crni luk pa dodati ceno belog luka malo jos prziti i skinuti sa vatre. Dodati mleveno belo meso, jedno jaje i hleb koji je prethodno namocen u malo vode i iscedjen. Dodati zacune po ukusu i celu smesu sipati na podmascenu foliju i oblikovati rolat. Rolat uviti u foliju i staviti u rernu na 250 stepeni da se pece posle 20 minuta pecenja skinuti foliju i ostaviti rolat da se pece dok ne porumeni.

Preliv od pecuraka: Izdinstati crni luk na ulju pa dodati oprane i isecene pecurke i dinstati dok ne ispari voda iz pecurke. U to dodati ceno belog luka i zacine po zelji. Malo pre nego sto se izvadi rolat sipati pecurke pored i dopeci zajedno.

Нема коментара:

Постави коментар